Проблемите в Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във

...
Проблемите в Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания във
Коментари Харесай

Директор на болница: Ще заведа болните при кмета, ако ми спрат тока

Проблемите в Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести във Варна се задълбочават и са на път да ескалират.

Работещите там не са взимали заплати от 10 месеца. Засега стоят на работа, тъй като множеството са пенсионери и получават някакви приходи. Очаква се обаче огромна част от личният състав да напусне скоро. За капак се чака и токът да бъде спрян - през днешния ден за два часа, на следващия ден за четири, а от сряда - и окончателно.

Директорът на лечебното заведение доцент Христо Ганчев се закани, че в случай че токът спре, ще вземе болните и ще ги заведе при кмета или ръководителя на общинския съвет - " да вземат решение, да ги лекуват те или да измислят нещо ". Дължимата сума за ток е 65 000 лева, което съгласно него не е доста за общината, от която се " вършат на забавни ". " Абсурд е да оставим болничното заведение без ток. Не може да се подготвя храна, да се вършат процедури. Болницата е отвън града, знаете ли какви неща могат да се случат. Това е цялостен парадокс ", сподели доцент Ганчев.

По думите му болничното заведение един туберкулозно болен се устоя за 60 лева, а има потребност от 90 лева дневно. Проблемът съгласно него идва от това, че болниците са търговски сдружения.

От здравното министерство за заявили пред БНТ, че възнамеряват нарастване на средствата за болен дневно. От там обаче са припомнили, че едноличен притежател на капитала на болничното заведение е община Варна.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР